ԷԼԵԿՏՐԱԷՆԵՐԳԵՏԻԿԱԿԱՆ ՄԵԾԱԾԱԽ ՇՈՒԿԱՅՈՒՄ ԿԻՐԱՌՎՈՂ ՄՐՑԱԿՑԱՅԻՆ ՄԵԽԱՆԻԶՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ (ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՕՐԻՆԱԿՈՎ) - Շահբազյան Խաչիկ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Դիտարկվել է էլեկտրաէներգետիկական մեծածախ շուկայի ազատականացման արդյունքում Շուկայի մասնակիցների տնտեսական արդյունքի գնահատման մեթոդիկան և կատարվել է էլեկտրաէներգետիկական մեծածախ շուկայի անցումային մոդելի գործունեության վերլուծություն։ Առանձնացվել է ուղիղ պայմանագրերի շուկայում գնագոյացման բազային մոդելները, ինչպես նաև իրականացվել էլեկտրաէներգետիկական մեծածախ շուկայի ազատականացման անցումային գործընթացի առավելությունների և թերությունների վերլուծություն։