ԱՄՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ԽՈՍՈՒՅԹՈՒՄ ԿԻՐԱՌՎԱԾ ՓՈԽԱԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՔՆՆԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆ (ՀԱՅՈՑ ՑԵՂԱՍՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՎԵՐԱԲԵՐՅԱԼ ՈՒՂԵՐՁՆԵՐԻ ՀԻՄԱՆ ՎՐԱ) - Հակոբյան Սոնա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Սույն հոդվածում քննական ուսումնասիրության են ենթարկվում ԱՄՆ քաղաքական խոսույթում հանդիպող փոխաբերությունները Հայոց ցեղասպանության ամենամյա ուղերձների համատեքստում։ Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում փոխաբերության քննական ուսումնասիրություն մեթոդին և հասկացական/ճանաչողական փոխաբերությունների տեսությանը՝ ԱՄՆ գաղափարախոսության և ցեղասպանության ճանաչման խուսանավող քաղաքականության համատեքստում։ Ըստ այդմ՝ ուսումնասիրության շրջանակներում իրականացվում է նաև կորպուսային վերլուծություն՝ Ժամանակակից Ամերիկյան Անգլերենի Կորպուսի (COCA- Corpus of Contemporary American English տվյալների հիման վրա։ Այս համատեքստում լավագույնս բացահայտվում են ԱՄՆ նախագահների մտադրությունները և ցեղասպանության ժամանակ տեղի ունեցած իրադարձությունների արժևորման շարժառիթները` ելույթներում կիրառած փոխաբերությունների հասկացական արտապատկերման շնորհիվ։