ԻՆՔՆԱԳՐԱԳՈՂՈՒԹՅԱՆ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ԿԱՐԳԱՎՈՐՈՒՄԸ ՀՀ-ՈՒՄ - Պետրոսյան Ռաֆիկ; Թևոսյան Լիա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Հոդվածը նվիրված է ակադեմիական միջավայրում գրագողության տարատեսակ համարվող ինքնագրագողության հասկացությանն ու վարքագծի՝ որպես անազնիվ, գիտության և գիտական մտքի ամլացմանը հանգեցնող երևույթի իրավական կարգավորմանը։ Վերլուծության արդյունքում հետազոտության օբյեկտը դիտարկվում է նաև անձի սահմանադրական իրավունքների խախտման տեսանկունից, որի կանխարգելման նպատակով էլ առաջարկվում է ձևավորել դրա դեմ պայքարի վերաբերյալ ընդհանուր իրավական մոտեցում։