ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՀԻՄՔԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ - Ջոմարդյան Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Հոդվածը նվիրված է սոցիալական շուկայական տնտեսության՝ որպես սոցիալական պետության տնտեսական հիմքի առանձահատկությունների ուսումասիրությանը: Հեղինակը, հիմնվելով իրավահամեմատական և տրամաբանական մեթոդների վրա, հիմավորում է տնտեսական հարաբերությունների կարգավորման համար հայեցակարգային մոտեցման անհրաժեշտությունը, ինչը հնարավորություն կտա այդ նորմերը դիտարկել Սահմանադրության մյուս բոլոր նորմերի համատեքստում և փոխկապվածության մեջ։ Այս տեսակետից հոդվածում ներկայացված են առաջարկություններ՝ ուղղված անհատի ակտիվ մասնակցությանը երկրի սոցիալ-քաղաքական կյանքին, ինչպես նաև վերջինիս իրավունքների պաշտպնությանը սեփականության սոցիալական գործառույթի իրականացման դեպքերում։