ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՎԱԾ ՀԱՆՑԱՎՈՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱԿԱԶԴՄԱՆ ՍՈՒԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՀԱՍԿԱՑՈՒԹՅՈՒՆԸ, ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ ԵՎ ԳՈՐԾԱՌՈՒՅԹՆԵՐԸ - Գրիգորյան Իլոնա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Սույն հոդվածում հեղինակը քննարկել է տարբեր սուբյեկտների կողմից կազմակերպված հանցավորության դեմ իրականացվող պայքարի մեխանիզմերը, որն ուղղված է հանցավոր խմբերի և համագործակցությունների բացահայտմանը, ներկայացված են օրենսդրական առաջարկներ կազմակերպված հանցավորության դեմ իրականացվող պայքարը արդյունավետ դարձնելու ուղղությամբ: Ընդգծված է օրենսդրական փոփոխությունների, առանձին ստորաբաժանումեր ստեղծելու և նպատակային ծրագրեր մշակելու անհրաժեշտությունը: