ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ԿԱՊԻՏԱԼԻԶՄԸ ԿԱՄ ԿԱՊԻՏԱԼԻՍՏԱԿԱՆ ՌԵԱԼԻԶՄ - Նեմիշալյան Ռոզա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Հոդվածում վերլուծության է ենթարկվում «կապիտալիստական» հասարակարգը, դրա պատմական տարբեր դրսևորումերը՝ ուշադրության կենտրոնում ունենալով ժամանակակից տարատեսակը։ Կապիտալիզմը, ի սկզբանե լինելով մարդու և հասարակության իրական բնույթն արտահայտող հասարակարգ, իր բոլոր դրսևորումերում ունեցել է հիմարար մի հատկություն՝ ներթափանցել հասարակության բոլոր ոլորտներ և համապատասխանեցնել դրանք իրեն հատուկ տրամաբանությանը։