ԻՇԽԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԲԱԺԱՆՄԱՆ ԵՎ ՊԱՌԼԱՄԵՆՏԱՐԻԶՄԻ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ ՀՀ ՍԱՀՄԱՆԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ: - Մանուկյան Մարտին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
ՀՀ փոփոխված Սահմանադրությունը արդիական է դարձել իշխանությունների բաժանման և պառլամենտարիզմի հիմնախնդիրներին վերստին անդրադառնալու և դրանց իրավաբանական տեսանկյունների գիտական մշակման անհրաժեշտությունը: Հոդվածում անդրադարձ է կատարվել օրենսդիր, գործադիր և դատական իշխանությունների ծագման ու զարգացման պատմական ակունքներին, իշխանության թևերի փոխադարձ կապին, դրանց հակակշիռների ու զսպումների համակարգին: