ՀԱՆՔԱՐԴՅՈՒՆԱԲԵՐՈՒԹՅԱՆ ԲԱՑԱՍԱԿԱՆ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՇՐՋԱԿԱ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ՎՐԱ - Մարդոյան Աշոտ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Հոդվածի շրջանակում ներկայացվել է ՀՀ հանքարդյունաբերության ոլորտում հանքերի շահագործման ընթացքում շրջակա միջավայրին հասցված բնապահպանական հետևանքները, ներկայացվել է դրանց կանխարգելմանն ուղղված ՀՀ բնապահպանության նախարարության գործողությունները և տրվել է դրանց արդյունավետության գնահատականը: Հոդվածում ներկայացվել են նաև ՀՀ կառավարության բնապահպանական առանձին որոշումներ և մատնանշվել է դրանց կիրառման արդյունավետությունը: