ԲԱՆԱՎԵՃԻ՝ ՈՐՊԵՍ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ՄԵԹՈԴԻ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ : - Ջոմարդյան Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Հոդվածում ներկայացված են բանավեճի՝ որպես դասավանդման մեթոդի առավելությունները, որոնք հնարավորություն են տալիս ուսումնառողին ոչ միայն ձեռք բերել քննարկվող թեմայի վերաբերյալ խոր եւ բազմակողմանի գիտելիքներ, այլեւ անմիջականորեն («այստեղ եւ հիմա») կիրառել այդ գիտելիքը: Ըստ հեղինակի, բանավեճն օգնում է ձեւավորել ակտիվ քաղաքացիական դիրքորոշում, լինել ազնիվ, դրսեւորել հարգանք եւ հանդուրժողականություն: Մեթոդը դասավանդման գործընթացը դիտարկում է որպես գիտելիքի, կարողությունների, հմտությունների եւ ուսումնառուի անձնական հատկանիշների զարգացման գործընթաց, որտեղ դասավանդողը հադես է գալիս այդ գործընթացի ղեկավարի դերում: