ԷՖԹԱՆԱԶԻԱՅԻ ՀԻՄՆԱԽՆԴՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ԵՎ ԱՅԼ ՏԵՍԱՆԿՅՈՒՆՆԵՐԻՑ - Բարխուդարյան Սերգեյ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Տվյալ հոդվածում վերլուծության է ենթարկվում էֆթանազիայի ինստիտուտի էությունն ու բովանդակությունը իրավական, կրոնական, փիլիսոփայական և բժշկական տեսանկյուններից: Հեղինակը վերլուծում է տվյալ բնագավառում տարբեր պետությունների օրենսդրական մոտեցումները: Արդյունքում՝ իրավահամեմատական վերլուծության, վիճակագրության եւ դատական պրակտիկայի ուսումնասիրման հիման վրա հեղինակն առաջարկում է էֆթանազիայի հիմնախնդրին վերաբերող մի շարք հարցերի շուրջ իր սեփական տեսակետը: