ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ԲԱՑԵՐԸ ԲԱՑԱՀԱՅՏԵԼՈՒ ՄԵԹՈԴՆԵՐԸ - Պետրոսյան Ռաֆիկ; Պետրոսյան Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Հոդվածում վերլուծված են իրավունքի և օրենսդրության բացերի հետազոտման ձևական-իրավաբանական և կոնկրետ սոցիոլոգիական մեթոդները պոզիտիվ իրավունքի հասկացության դիրքերից: Ուսումնասիրությունը կատարվել է հաշվի առնելով իրավունքի բացերի էության և դրանց դասակարգման «նեղ» ու «լայն» մոտեցումների գիտական հայեցակետերը և այն հանգամանքը, որ նշված մեթոդները իրավագիտության ընդհանուր մեթոդաբանության կատեգորիալ ապարատի օրգանական տարրեր են, որոնց բացահայտումը հետապնդում է իրավունքի պաշտպանությանը խոչընդոտող բացերը լրացնելու և/կամ հաղթահարելու, օրինականություն ապահովելու նպատակ: