ԻՐԱՎԱԲԱՆԱԿԱՆ ԲԱՐՁՐԱԳՈՒՅՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ԳՈՐԾՆԱԿԱՆ ՏԵՍԱՆԿՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԱՄԱՏԵՂՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ - Այվազյան Արամ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2021)
Հոդվածում ներկայացվել են, ընդհանրապես, իրականացվող ուսուցման կարևորագույն մանկավարժական, հոգեբանական, տրամաբանական մոտեցումները, որոնց իրագործման, ներդաշնակ համատեղման արդյունքում հնարավոր կլինի հասնել առավելագույն արդյունքի: Կատարվել են մեջբերումներ տարբեր ժամանակների մտավորականների մտքերից: Կարևորվել է ուսումնառության բաղկացուցիչ մասը կազմող պրակտիկ հետազոտության դերն ու նշանակությունը: Միաժամանակ ներկայացվել են իրավաբանական կրթության անգլոսաքսոնական և ռոմանագերմանական համակարգերը, տրվել դրանց բնութագրերը, առանձնահատկություններն ու տարբերություններ՝ կատարելով համապատասխան վերլուծություն և առաջարկություն: