ԵՂԱՆԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԴԻՎԱՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԽՈՍՈՒՅԹՈՒՄ - Մարտիրոսյան Anush (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2022)
Քաղաքական և դիվանագիտական ​​իրադարձություններով պայմանավորված դիվանագիտական ​​խոսույթը դարձել է մի երևույթ, որտեղ լեզվի օգտագործումը մեծ նշանակություն և հետաքրքրություն է ներկայացնում, և միշտ գրավել է վերլուծաբանների, լրատվամիջոցների, հասարակության և այլոց ուշադրությունը: Հասկանալով և ընդգծելով դիվանագիտության մեջ լեզվի կարևորությունը, այս աշխատության շրջանակներում մենք փորձել ենք ցույց տալ դիվանագիտական ​​խոսույթի մի քանի կարևոր առանձնահատկություններ՝ բացահայտելու դիվանագիտական ​​խոսքի ենթատեքստն ու երանգները։ Հիմք ընդունելով և կիրառելով դիվանագիտության և եղանակավորման վերաբերյալ արդի ուսումնասիրությունները և տարբեր երկրների ղեկավարների ուղերձները, մենք փորձել ենք բացահայտել դիվանագիտության մեջ օգտագործվող լեզվի արդյունավետ կողմերը։ Այն կարող է օգնել ավելի արդյունավետ դարձնել լեզուն՝ կիրառելով եղանակավորումը, որն ավելի է շեշտադրում և արժևորում խոսքը: Մյուս կողմից, այն կարող է թույլ տալ վերլուծել դիվանագիտական ​​ խոսույթի ենթատեքստը՝ խոսույթի թաքնված ուղերձները բացահայտելու համար։