ԱՏԵԼՈՒԹՅԱՆ ԽՈՍՔԸ ԱՄԵՐԻԿՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆՅԱՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ԽՈՍՈՒՅԹՈՒՄ - Դավթյան Elya (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2022)
Ատելության խոսքը լեզվաբանության և քաղաքական հռետորաբանության հիմնական հասկացություններից է։ Քաղաքական խոսույթում ատելության խոսքի լեզվական արտահայտությունները հաճախ որոշիչ են լինում քաղաքական գործչի գաղափարախոսության և նրա ելույթի հիմնական թեզերի ընդունման կամ մերժման համար։ Հաշվի առնելով այն հանգամանքը, որ քաղաքականությունն իրացվում է առավելապես լեզվի միջոցով՝ ելույթներ, բանավեճեր, կոչեր և այլն, ուստի դրանցում ատելության խոսքի լեզվական դրսևորումները բովանդակային մեծ ծանրաբեռնվածություն և ազդեցություն ունեն։ Սույն հետազոտության նպատակն է պարզել ամերիկյան և հայկական քաղաքական խոսույթում ատելության խոսքի դրսևորման լեզվական հիմնական միջոցները։