ՆՈՐՄԱՏԻՎ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ԱԿՏԵՐԻ ՆԱԽԱԳԾԵՐԻ ՔՐԵԱԲԱՆԱԿԱՆ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ԿԱՐԳԱՎՈՐՄԱՆ ԿԱՏԱՐԵԼԱԳՈՐԾՄԱՆ ԽՆԴԻՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ - Իսրայելյան Գևորգ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Հանցավորության կանխարգելման ժամանակակից իրավական միջոցների թվին է դասվում նորմատիվ իրավական ակտերի նախագծերի քրեաբանական փորձաքննությունը: Հեղինակի հետազոտության արդյունքները վկայում են, որ Հայաստանի Հանրապետությունում փորձաքննության քննարկվող տեսակի իրավական հիմքերը թերի են, բացակայում են դրա կազմակերպման և անցկացման կառուցակարգերը, ինչի արդյունքում մինչ օրս համապատասխան կառույցի կողմից այդպիսի փորձաքննություն չի իրականացվել: Ըստ այդմ, հեղինակն անհրաժեշտ է համարում ընդունել «Նորմատիվ իրավական ակտերի նախագծերի քրեաբանական փորձաքննության մասին» օրենք, որը կսահմանի նշված փորձաքննության հասկացությունը, խնդիրները, սկզբունքները, օբյեկտները, կկարգավորի փորձաքննության այլ խնդիրներին առնչվող հարաբերությունները, ինչպես նաև իրականացնել այլ իրավակարգավորումներ: