ՎԱՂԵՄՈՒԹՅԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐՆ ԱՆՑՆԵԼՈՒ ԴԵՊՔՈՒՄ ՔՐԵԱԿԱՆ ՊԱՏԱՍԽԱՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԱԶԱՏԵԼՈՒ ԱՐԴԻ ՀԻՄՆԱՀԱՐՑԵՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ - Այվազյան Արամ; Սարգսյան Ամանդա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Հոդվածը վերաբերվում է վաղեմության ժամկետներ անցնելու հիմքով անձին քրեական պատասխանատվությունից ազատելու գործընթացին։ Նախ` վերլուծվել է այս հիմքի, այսպես ասած, միջազգային կարգավորումների տեսակետից գաղափարի առաջացման նախապատմությունը։ Ներկայացված է խնդրո առարկայի կապակցությամբ հայրենական օրենսդրական զարգացման դինամիկան՝ մատնանշվելով հիմնական փոփոխությունները, առանձնահատկությունները և դրանց հիմնավորումները։ Միաժամանակ, կատարվել է արտասահմանյան տարբեր երկրների մոտեցումներում առկա իրավական սահմանումների վերլուծություն, որի արդյունքն իրավահամեմատական կոնտեքստով համադրվել է հայրենական օրենսդրական մոդելի հետ, ինչի արդյունքում էլ հնարավոր է եղել առաջ քաշել և հիմնավորել որոշակի առաջարկություններ։