ՀԱԿԱԿՈՌՈՒՊՑԻՈՆ ՌԱԶՄԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՄՇԱԿՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Մանուկյան Երանուհի (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Հոդվածը նվիրված է հակակոռուպցիոն ռազմավարության մշակմանը, հակակոռուպցիոն հանձնաժողովների գործունեությանը, ինչպես նաև այն հնարավորություններին ու խոչընդոտներին, որոնք կարող են նպաստել կամ խանգարել հակակոռուպցիոն ռազմավարության մշակման հարցում։ Տվյալ վերլուծության համար հիմք են հանդիսացել հայտնի հետազոտողների տեսական ու գործնական համակողմանի վերլուծության արդյունքներ, որոնք հիմնվում են միջազգային փորձի վրա։ Արդյունավետ հակակոռուպցիոն ռազմավարության մշակումը պահանջում է ինստիտուցիոնալ բարեփոխումների, իրավական մեխանիզմների և հանրային ներգրավվածության համադրություն: Հակակոռուպցիոն հանձնաժողովները վճռորոշ դեր են խաղում կանխարգելիչ միջոցառումների իրականացման, կոռուպցիոն դեպքերի հետաքննության և հաշվետվողականության ապահովման գործում: Այնուամենայնիվ, տարբեր խոչընդոտներ, ինչպիսիք են քաղաքական ազդեցությունը, ռեսուրսների բացակայությունը և իրավական բացերը, կարող են խոչընդոտել դրանց արդյունավետ գործառնությանը: Համակողմանի վերլուծելով տվյալ հիմնախնդիրը՝ հոդվածը նպատակ ունի նպաստել հակակոռուպցիոն քաղաքականության վերաբերյալ դիսկուրսին՝ առաջարկելով պատկերացումներ այն մասին, թե ինչպես կարող են մշակված ռազմավարությունները բարելավել հասարակական հարաբերությունները։ Եզրակացությունները ամփոփում են համակարգված մոտեցման կարևորությունը՝ համատեղելով իրավական, ինստիտուցիոնալ և հասարակական ջանքերը կոռուպցիայի դեմ արդյունավետ պայքարելու համար: