ԲԱՐԴՈՒԹՅԱՆ ՏՆՏԵՍԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՄՈԴԵԼԱՎՈՐՄԱՆ ՌԱԶՄԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ ՕՊՏԻՄԱԼ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՄԱՆ ԱՌՆՉՈՒԹՅԱՄԲ - Վարդանյան Mher (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Ընդլայնելով բարդության տնտեագիտության մոդելավորման ոլորտում կատարված նախորդ աշխատանքը՝ մենք ձևակերպեցինք ռազմավարություն, որը կարող է օգտագործվել որպես մոդելավորման ուղեցույց բարդության տնտեսագիտության մոդելավորման համար: Մենք բացահայտեցինք բարդության տնտեսագիտության մոդելավորման երկու դեպք և շատ ուսումնասիրություններում օգտագործված ընդհանուր փոփոխականների կիրառմամբ ցույց տվեցինք հաճախ հանդիպող խնդիրներ և հասկացողության բացեր տարբեր փոփոխականների շփոթեցնող ազդեցությունների առումով, որոնք կարող են հանգեցնել ապակողմնորոշիչ արդյունքների: Հաշվի առնելով այն հանգամանքը, որ բարդության տնտեսագիտության շրջանակը, ըստ էության, անսահման է, մենք նաև սահմանեցինք այս շրջանակում օպտիմալ քաղաքականության ձևավորման մոդելավորման սահմանափակում, որը, մեր համոզմամբ, կուղղորդի ապագա հետազոտություններին՝ նվազող աբստրակցիոն շերտերով մոդելավորման իրական ներուժը բացահայտելու քայլեր ձեռնարկելու ուղղությամբ: