ՎԱՐՉԱԿԱՆ ԻՐԱՎԱԽԱԽՏՈՒՄՆԵՐԻ ՎԵՐԱԲԵՐՅԱԼ ՕՐԵՆՍԳՐՔԻ ՆԱԽԱԳԾԻ ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՄԱՍԻ ԱՌԱՆՁԻՆ ԻՆՍՏԻՏՈՒՏՆԵՐԻ ՈՐՈՇ ԽՆԴՐԱՀԱՐՈՒՅՑ ԿԱՐԳԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ - Իսրայելյան Գևորգ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2025)
Հայտնի է, որ Վարչական իրավախախտումների վերաբերյալ գործող օրենսգիրքը չի արտահայտում ներկայիս իրողությունը, չի համապատասխանում Հայաստանի Հանրապետության իրավական համակարգին: Ուստի, ակնբախ է նոր օրենսգրքի ընդունման անհրաժեշտությունը: Ժամանակի ընթացքում մշակվել են նախագծեր, որոնցից վերջինը Արդարադատության նախարարության հեղինակածն էր: Հեղինակն ուսումնասիրության առարկա է դարձրել այդ նախագծի ընդհանուր մասի դրույթները և հանգել այն եզրակացության, որ առանձին ինստիտուտների կարգավորումներ խնդրահարույց են: Խոսքը, մասնավորապես, այնպիսի ինստիտուտների նախագծային կարգավորումների թերությունների մասին է, ինչպիսիք են անհրաժեշտ պաշտպանությունը, վարչական պատասխանատվությունից ազատելը, վարչական տույժերը և դրանց նշանակումը: Կատարած հետազոտության արդյունքում հեղինակը ձևակերպել է առաջարկություններ, որոնք հնարավորություն կընձեռեն հետագայում կարգավորումներ կատարելիս խուսափել ի հայտ բերված խնդիրներից: