ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԻՇԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳՈՒՄ ՊԵՏԱԿԱՆ ԻՇԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՏԵՂԱԿԱՆ ԻՆՔՆԱԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՓՈԽՀԱՐԱԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՏԵՍԱԻՐԱՎԱԿԱՆ ԱՍՊԵԿՏՆԵՐԸ - Խաչատրյան Աշոտ; Մարտիրոսյան Լիլիթ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2025)
Հետազոտության շրջանակներում ուսումնասիրության առարկա են դարձել հանրային իշխանության համակարգում պետական իշխանության և տեղական ինքնակառավարման փոխհարաբերությունների վերաբերյալ տեսական գրականության մեջ ներկայացված գիտական մոտեցումները, կատարված իրավական հետազոտությունների հիման վրա բացահայտվել է ժամանակակից իրավընկալման պայմաններում «հանրային իշխանություն» եզրույթի, ինչպես նաև հանրային իշխանության համակարգում պետական իշխանության և տեղական ինքնակառավարման փոխհարաբերությունների էությունն ու բովանդակությունը: Հոդվածում քննարկվում են այնպիսի հարցեր, որոնք այս կամ այն չափով իրենց արտացոլումն են ստացել տարբեր հեղինակների աշխատություններում, սակայն, դրան զուգահեռ, հոդվածի շրջանակներում անդրադարձ է կատարվում այնպիսի հիմնահարցերի, որոնք առանձին համալիր գիտական քննարկման ու իրավական հետազոտության առարկա չեն հանդիսացել: Կատարված իրավական վերլուծությունների հիման վրա հոդվածում համալիր կերպով ներկայացվում են հանրային իշխանության համակարգում պետական իշխանության և տեղական ինքնակառավարման փոխհարաբերությունների տեսաիրավական ասպեկտները: