ԱՐՀԵՍՏԱԿԱՆ ԲԱՆԱԿԱՆՈՒԹՅԱՄԲ ՀԻՄՆՎԱԾ ԳՈՐԾԱՐԱՐ ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ ԲԱՌԱՊԱՇԱՐԻ ԲԱՐԵԼԱՎՄԱՆ ՄԵԹՈԴԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԻՄՈՒՆՔՆԵՐԸ - Իվանյան Arusyak (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2025)
Սույն հետազոտությունն անդրադառնում է արհեստական բանականությամբ հիմնված գործարար անգլերենի բառապաշարի ուսուցման մեթոդաբանական հիմունքներին։ Հենվելով բնական լեզվի մշակման տեխնոլոգիաների, հարմարվողական ուսուցման հարթակների և ռոբոտազրուցակների ներուժին՝ վեր են հանվում անհատականացված և համատեքստային ուսուցման առաջադեմ մոտեցումներ։ Արհեստական բանականության գործիքների ինտեգրումը նպաստում է ուսուցման արդյունավետության բարձրացմանը, ինչպես նաև սովորողների ինքնավարության ու հաղորդակցական կարողությունների ձևավորմանը։ Ուսումնասիրությունը քննում է գործնական այնպիսի միտումներ, որոնք ուղղված են ոչ միայն գործարար ոլորտների՝ մասնավորապես՝ շուկայագիտության, կառավարման, ֆինանսների և հաշվապահության մասնագիտական բառապաշարի դասավանդման մեթոդների ներդրմանն ու կատարելագործմանը, այլ նաև թվային հաղորդակցության զարգացմանը։