ՇՐՋՎԱԾ ԴԱՍԱՐԱՆԻ ՄՈՏԵՑՈՒՄԸ. ՆՈՐԱՐԱՐԱԿԱՆ ԵՎ ԱՎԱՆԴԱԿԱՆ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ՀԱՄԵՄԱՏՈՒԹՅՈՒՆ - Դավթյան Elya (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2025)
Արդի բարձրագույն կրթության համակարգում նորարարական և ուսանողակենտրոն դասավանդման մեթոդների նկատմամբ հետաքրքրությունը կարևոր դեր է խաղում ուսանողների ներգրավվածության, մոտիվացիայի և գործնական հմտությունների զարգացման գործում։ Այս հոդվածը ուսումնասիրում է շրջված դասարանի մեթոդի կիրառումը անգլերենը որպես օտար լեզու (ԱՕԼ) դասավանդման մեջ՝ հիմնվելով Հայաստանի Եվրասիա միջազգային համալսարանում անցկացված փորձնական ուսումնասիրության վրա։ Աշխատանքն ուսումնասիրում է շրջված դասարանի մոտեցման էությունը, դրա տեխնոլոգիական մոդելները, ինչպես նաև դրա առավելություններն ու սահմանափակումները։ Ուսումնասիրությունը կիրառել է խառը մեթոդաբանություն՝ համատեղելով քանակական և որակական վերլուծական մոտեցումները։ Քանակական տվյալները հավաքագրվել են ուսանողական հարցումների միջոցով և մշակվել են կրկնվող չափումների դիզայնի միջոցով, մինչդեռ որակական տվյալները ստացվել են դասարանում դիտարկումների և ուսանողների պատասխանների վերլուծության միջոցով։