ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՊԵՏՈՒԹԱՆ ՁԵՎԱՎՈՐՈՒՄՆ ՈՒ ԶԱՐԳԱՑՈՒՄԸ - Ջոմարդյան Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում ներկայացված են սոցիալական պետության ձևավորման փուլերն ու դրանց առանձնահատկությունները, ինրպես նաև վերջինիս ձևավորման արդյուքում առաջ եկած սոցիալական պետության ազատական, պահպանողական և սոցիալ-ժողովրդավարական տարատեսակները: Ընդգծվել է ժամանակակից պետություններում բարենպաստ սոցիալական պայմանների ստեղծման անհրաժեշտությունը՝ սոցիալական շուկայական տնտեսության ձևավորման միջոցով, որի հիմական տարրերն են անձնական ազատությունը, տնտեսական գործունակությունը և սոցիալական արդարությունը: Վերլուծվել են նաև սոցիալական շուկայական տնտեսություն ունեցող երկրների սահմանադրությունների առանձնահատկությունը: