ՌՈՒՍԱՍՏԱՆԻ ԱՐՏԱՔԻՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՀԱՅԵՑԱԿԱՐԳԱՅԻՆ ՈՒՂՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՀԱՐԱՎԱՅԻՆ ԿՈՎԿԱՍՈՒՄ - Հովասափյան Ani (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Այս հոդվածի նպատակը Հարավային Կովկասում ժամանակակից Ռուսաստանի արտաքին քաղաքականության մեջ նոր գերակայությունների ներկայացումն է: Հարավային Կովկասում Ռուսաստանի արտաքին քաղաքականության ներկայիս ուղղությունների ուսումնասիրությունը հատկապես արդիական է հարավկովկասյան տարածաշրջանում ուժերի հավասարակշռության վերափոխման շարունակական գործընթացի լույսի ներքո: Հոդվածում հեղինակը նորովի դիտարկում է Ռուսաստանի Դաշնության արտաքին քաղաքականության հիմնական հայեցակարգային ուղղությունները Հարավային Կովկասի երկրների հետ: