ԱՐԲԻՏՐԱԺԸ ԵՎ ՄԵԴԻԱՑԻԱՆ ՈՐՊԵՍ ՔԱՂԱՔԱՑԻԱԻՐԱՎԱԿԱՆ ՎԵՃԵՐԻ ԼՈՒԾՄԱՆ ԱՅԼԸՆՏՐԱՆՔԱՅԻՆ ԵՂԱՆԱԿՆԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ - Չոբանյան Արմինե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Հոդվածը վերաբերում է քաղաքացիաիրավական վեճերի քննության այլընտրանքային եղանակներին: Աշխատանքում ամփոփ ներկայացվել է առևտրային արբիտրաժի և մեդիացիայի գործընթացներն իրենց համապատասխան ընթացակարգերով: Աշխատանքում ներկայացվել է նաև առևտրային արբիտրաժի և մեդիացիայի որոշումների պարտադիր կամ ոչ պարտադիր լինելու հանգամանքները: