ՓՈՔՐ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ՁԵՌՆԱՐԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՀԵՌԱՆԿԱՐՆԵՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ - Վարդանյան Արթուր (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Փոքր և միջին ձեռնարկությունները հիմնարար դեր ունեն երկրի տնտեսության զարգացման, ինչպես նաև բազմաթիվ գործարար մշակույթների ձևավորման մեջ: Լինելով ավելի ճկուն և հարմարվող՝ նրանք շատ շուտ ընկալում և գործածում են նոր տեխնոլոգիաներ և ձևաչափեր, ինչի արդյունքում ավելի մանրամասն են տիրապետում համաշխարհային առաջընթացի միտումներին: ՓՄՁ-ները կերտում են աշխատուժի մեծ շուկա և առաջարկում աշխատանք և կարճ ժամանակում լրացնում են բիզնեսում առկա այն բացերը, որոնք թանկ կամ այդքան էլ շահավետ չեն խոշոր կազմակերպությունների համար: ՓՄՁ-ներին հատուկ է նաև աշխատակիցների նկատմամբ ղեկավարության ավելի ջերմ ու ընկերական վերաբերմունքը, ինչի արդյունքում ստեղծվում է շատ ավելի սերտ հարաբերություններ ղեկավարության և թիմակիցների միջև: