ՀԱՄԱՆՄԱՆՈՒԹՅԱՆ ԻՆՍՏԻՏՈՒՏԻ ԳՈՐԾԱՌՈՒՄԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ՏԱՐԲԵՐ ՃՅՈՒՂԵՐՈՒՄ - Պետրոսյան Ռաֆիկ; Պետրոսյան Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Սույն հոդվածը նվիրված է ՀՀ իրավունքի այն ճյուղերին, որոնցում օրենսդիրը թույլատրում է կիրառել օրենքի և/կամ իրավունքի համանմանություն (անալոգիա): ՀՀ օրենսդրության և դատական պրակտիկայի, օտարերկրյա իրավունքի մի շարք ճյուղերում անալոգիայի ինստիտուտի կիրառման համեմատական վերլուծության հիման վրա մշակվել են ինստիտուտը կատարելագործելու, ՀՀ քաղաքացիական և քրեական դատավարություններում նույնպես այն ներդնելու առաջարկներ և կոնկերտ դրույթներ: