ՄԵԴԻԱՏՈՐԻ ԿԱՐԳԱՎԻՃԱԿԻ ԻՐԱՎԱՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆ - Չոբանյան Արմինե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Սույն հոդվածի նպատակն է ուսումասիրել մեդիատորի (հաշտարարի) իրավական կարգավիճակին և նրա անձնային հատկանիշներին վերաբերող մի շարք հարցեր: Առանձնացվում են Հայաստանի Հանրապետությունում մեդիացիային (հաշտարարությանը) խոչընդոտող բազմաթիվ գործոններ (կոնֆլիկտայնության մակարդակ, մտածելակերպի առանձնահատկություններ, անձնային հատկանիշներ և այլն): Առաջարկ է արվում կատարելագործելու մեդիատորների ուսուցման դասընթացի կազմակերպումը: