ՈՒՂԻՂ ԺՈՂՈՎՐԴԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ ՆԵՐԴՐՄԱՆ ՀԻՄՔԵՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ - Հարոյան Զավեն (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Սույն հոդվածում ներկայացված է աշխարհում ներկայացուցչական ժողովրդավարության արձանագրած հետընթացը վերջին ժամանակաշրջանում և որպես գործնական օրինակ՝ Հայաստանում դրա ֆորմալ ձևով դրսևորման ընթացքը: Որպես ժողովրդավարության իրագործման կամ դրա մակարդակի բարձրացման լուծում հեղինակը առաջարկում է ներդնել ուրույն մշակված ուղիղ ժողովրդավարության կիրարկման համակարգ՝ դրա համապատասխան կառուցակարգերով և գործիքակազմով: