ԱՆԳԼԻԱԼԵԶՈՒ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ԽՈՍՈՒՅԹՈՒՄ ՀԱՆԴՈՒՐԺՈՂԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ԵՎ ԱՆՀԱՆԴՈՒՐԺՈՂԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ԱՐՏԱՀԱՅՏՈՂ ՈՃԱԲԱՆԱԿԱՆ ՈՐՈՇ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՇՈՒՐՋ - Դավթյան Elya (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Հոդվածը նվիրված է խոսքի այն ոճաբանական առանձնահատկություններին, որոնք ժամանակակից քաղաքական խոսույթում արտահայտում են հանդուրժողականություն կամ անհանդուրժողականություն: Քաղաքական գործիչների, այդ թվում՝ պետությունների ղեկավարների խոսքը վերջին շրջանում դարձել է հռետորության և լեզվաբանության ուսումասիրության օբյեկտ, քանի որ պարունակում է այնպիսի ձևակերպումեր, ֆիգուրներ և տրոպներ, որոնց կիրառության փաստը թույլ է տալիս արձանագրել, որ ժամանակակից քաղաքական խոսույթը զերծ չէ մանիպուլատիվ և դեկլարատիվ բնույթից, ինչպես նաև արտահայտում է տվյալ մարդու հանդուրժող կամ անհանդուրժող լինելը կոնկրետ խնդրի կամ իրավիճակի նկատմամբ: Հետևաբար, այս տեսանկունից քաղաքական խոսույթի ուսումասիրությունը թե՛ տեսական, թե՛ գործնական մեծ նշանակություն ունի: