ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ԲԺՇԿՈՒԹՅԱՆ ՄԱՐՏԱՀՐԱՎԵՐՆԵՐԸ ԵՎ ՊԱՏԱՍԽԱՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԸ ԴՐԱ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ - Սադովսկա Մոնիկա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Ժամանակակից բժշկությունը տեխնոլոգիական զարգացման ներկա փուլում հնարավորություն է տալիս հաղթահարել առողջության բազմաթիվ ռիսկեր: Ախտորոշման նոր սերունդը թույլ է տալիս հայտնաբերել հիվանդություններ ինչպես դրանց զարգացման վաղ փուլում, այնպես էլ մարդու վաղ, այսինքն ՝ նախածննդյան շրջանում: Մենք փորձում ենք կանխել վաղաժամ մահը և բարձրացնել կյանքի որակը այն իրավիճակներում, երբ անհնար է մարդուն բուժել: Ահա թե ինչու բժշկության ոլորտում առաջընթացը պետք է դրականորեն ընկալվի: Այնուամենայնիվ, տեխնոլոգիական զարգացումը միշտ ուղեկցվում է անհայտ ինչ-որ բանով, ինչը չի կարելի կանխատեսել, քանի որ առկա են գործոններ, որոնք հնարավորություն են տալիս տվյալ գործընթացին դուրս գալ վերահսկողությունից: Իհարկե, նման գործողությունների վրա դրվում են սահմանափակումներ` համոզվելու, որ այն, ինչ հնարավոր է, միևնույն ժամանակ թույլատրված է օրենքով։ Իրավիճակը վատթարանում է, երբ օրենքը չի կարողանում զարգանալ բժշկական առաջընթացին համահունչ, և այն, ինչը մի կողմից պաշտպանում է կյանքը, մյուս կողմից դառնում է դրա սպառնալիքը: