ԵՎՐԱՍԻԱԿԱՆ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ԱՆԴԱՄ ԵՐԿՐՆԵՐԻ ՀԵՏ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌԵՎՏՐԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԿԱՊԵՐԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆԸ - Ավագյան, Միսակ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Եվրասիական տնտեսական միությանը Հայաստանի անդամակցությունը ստեղծեց նրա անդամ երկրների` Ռուսաստանի, Բելառուսի, Ղազախստանի, հետագայում նաև Ղրղզստանի հետ տնտեսական համագործակցության որակապես նոր փուլի մեկնարկի հնարավորություն, որը նախատեսում է ապրանքների, ծառայությունների, կապիտալի եւ աշխատուժի ազատ տեղաշարժ անդամ երկրների միջև: 2015-2016թթ. ընկած ժամանակահատվածում ԵԱՏՄ երկրների հետ ՀՀ արտաքին ապրանքաշրջանառության համակողմանի վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ ԵԱՏՄ-ին ՀՀ-ի ինտեգրման էֆեկտը թե՛ արտահանման, եւ թե՛ ներմուծման մասով կարելի է գնահատել դրական: Միեւնույն ժամանակ առկա են ԵԱՏՄ անդամ առանձին երկրների հետ ապրանքաշրջանառության և արտահանման ապրանքային կառուցվածքի բազմազանեցման հետ կապված խնդիրներ: