ԵՂԱՆԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ԻՄԱՑԱԲԱՆՈՒԹՅԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅԱՆ ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՄՈՏԵՑՈՒՄՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ - Մարտիրոսյան, Անուշ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2021)
Եղանակավորումը համարվում է լեզվաբանության ամենաքննարկված թեմաներից մեկը։ Չնայած այն սկսվել է ուսումնասիրվել անցյալ դարի կեսերից, այնումանայնիվ այն ունի հարուստ հետազոտական ներուժ, հատկապես դասակարգման խնդրի տեսանկյունից, քանի որ առաջ է բերում մի շարք խնդիրներ հետագա վերլուծության և նկարագրության համար։ Դասակարգման մեջ կան բազմաթիվ հակադրություններ, որոնք կապված են օբյեկտիվ և սուբյեկտիվ եղանակների ճշգրիտ տարբերակումը գտնելու հետ, ինչպես նաև եղանակավորման կարգի պատկանելիության և դրա սահմանման հետ կապված։ Մեր նպատակն է այս խնդիրներին տալ նոր մեկնաբանություն մեր հոդվածի շրջանակներում: