ԹԻՐԱԽԱՎՈՐՈՂ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ԳՈՎԱԶԴՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ 2021Թ․ ԱՐՏԱՀԵՐԹ ԽՈՐՀՐԴԱՐԱՆԱԿԱՆ ԸՆՏՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՔԱՐՈԶԱՐՇԱՎԻ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ - Մխիթարյան, Սոնա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2021)
2021թ․ արտահերթ խորհրդարանական ընտրություններին մասնակցել են քսանհինգ քաղաքական ուժեր, որոնցից չորսը՝ դաշինքներ։ Քաղաքական ուժերը կազմակերպել են հանրահավաքներ, ընտրողների հետ հանդիպումներ Երևանում և մարզերում, ինչպես նաև կիրառել են քաղաքական տեխնոլոգիաներ սոցմեդիա հարթակներում։ Քարոզարշավն աչքի է ընկել քաղաքական գովազդների բազմազանությամբ։ Քաղաքական որոշ ուժեր քարոզարշավի ընթացքում մեծ տեղ են հատկացրել քաղաքական հակառակորդներին թիրախավորող գովազդներին։ Ի տարբերություն նախորդ քարոզարշավների՝ թիրախավորող գովազդների թիվը զգալիորեն աճել էր։ Հոդվածը մասնավորապես անդրադառնում է «Պատիվ ունեմ» ու «Հայաստան» դաշինքների և «Քաղաքացիական պայմանագիր» կուսակցության նախընտրական տեսահոլովակներին, որոնք, ի տարբերություն մյուս քաղաքական ուժերի, ավելի շատ են օգտագործել թիրախավորող քաղաքական գովազդներ։ Վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ ընդդիմադիր դաշինքները իրենց քաղաքական գովազդներով նախընտրել են թիրախավորել «Քաղաքացիական պայմանագիր» կուսակցության վարչապետի թեկնածու Նիկոլ Փաշինյանին, իսկ վերոնշյալ կուսակցությունը թիրախավորել է ՀՀ երկրորդ և երրորդ նախագահներին՝ շեշտը դնելով ուղղակի և անուղղակի թիրախավորման, վախի և անորոշության մթնոլորտի ստեղծման և քաղաքական հակառակորդների հեղինակազրկման վրա։