ՀԱՂՈՐԴԱԿՑՈՒԹՅԱՆ ՎՐԱ ՀԻՄՆՎԱԾ ՈՒՍՈՒՑՈՒՄԸ ՈՐՊԵՍ ԲԱՌԱՊԱՇԱՐԻ ԲԱՐԵԼԱՎՄԱՆ ՄԵԹՈԴ ZOOM ՀԱՎԵԼՎԱԾԻ ՄԻՋՈՑՈՎ (Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանի օրինակով) - Գրիգորյան, Tsoghik; Մխիթարյան, Irina (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2021)
COVID-19 համավարակի բռնկումը ստիպեց աշխարհին միջոցներ ձեռնարկել դրա տարածումը կանխելու համար՝ փակելով հազարավոր համալսարաններ, դպրոցներ ու հաստատություններ։Այնուամենայնիվ տեխնոլոգիական և մանկավարժական միջոցների առաջխաղացման նորագույն փոփոխությունները բավականին արագ հասանելի և ընդունելի դարձան մանկավարժների համար: Այս համատեքստում անգլերեն լեզվի դասավանդման մեջ առաջնային է դառնում հենց բառապաշարի զարգացմանը խթանող ամենաարդյունավետ մեթոդներից մեկը՝ հաղորդակցման վրա հիմնված մեթոդը, որը համաճարակային պայմաններից ելնելով զանգվածային կիրառություն ստացավ Զում հարթակում։ Տվյալ հոդվածում ուսումանսիրել և համեմատել ենք 2 թիրախային խմբեր․ մեկը հիմնված ավանդական մեթոդի կիրառման վրա, իսկ մյուսը՝ հաղորդակցման։ Քննարկումների և որակական մեթոդից ստավցած արդյունքում պարզել ենք, որ հաղորդակցման վրա հիմնված մոտեցումն ամենաարդյունավետն է և լավագույնս խթանում է անգլերենի բառապաշարի առավել դյուրին յուրացմանը և ամրացմանը, քանի որ այն պարունակում է զանազան ինտերակտիվ վարժանքներ։