ԺԱՄԱՆԱԿԱՆԻՇ ԲԱՌԵՐԻ ԲԱՐԴՈՒԹՅԱՆ ԿԱՂԱՊԱՐՆԵՐԸ ԳՐԱԲԱՐՈՒՄ - Դավթյան, Սիրարփի (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում քննության են ենթարկվում գրաբարի ժամանականիշ բառերի բառաբարդման կաղապարները՝ հոդակապավոր, անհոդակապ, հնչյունափոխված և անհչյունափոխ: Կան նաև այնպիսի բառեր, որոնք հանդես են գալիս ինչպես հնչյունափոխված, այնպես էլ անհնչյունափոխ արմատներով: Քննվող բառերը ինչպես երկհիմք, այնպես էլ եռահիմք են: Ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ գրաբարում ժամանականիշ բառերի շրջանում տարածված են երկհիմք, հոդակապավոր և անհնչյունափոխ արմատով բարդությունները: