ԲԱՐՁՐԱԳՈՒՅՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՓՈՐՁԸ ԵՎ ԴՐԱ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՀՀ-ՈՒՄ - Ավետիսյան, Լիլյա; Մանասյան, Արմինե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Սույն հոդվածում համեմատական վերլուծության է ենթարկվել բարձրագույն կրթության կառավարման միջազգային փորձը, մասնավորապես ԱՄՆ-ի և Մեծ Բրիտանիայի կրթական համակարգերը, ուսումնասիրվել են ՀՀ բարձրագույն կրթության կառավարման հարցերը, դիտարկվել է պետության դերը այս գործընթացում՝ որպես մրցակցության պայմաններում բարձրագույն կրթության կառավարման ոլորտում հիմնական դերակատարում ունեցող սուբյեկտի: