ՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳԱՂԱՓԱՐԸ ՇԱՀԱՄԻՐ ՇԱՀԱՄԻՐՅԱՆԻ «ՈՐՈԳԱՅԹ ՓԱՌԱՑ»-ՈՒՄ - Ջոմարդյան, Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Հոդվածում վերլուծված են Շ.Շահամիրյանի գաղափարները իրավունքի, ընդհանուր բարօրության և սոցիալական արդարության վերաբերյալ: Ներկայացված են այն իրավադրույթները, որոնք սահմանում են պետության պատասխանատվությունը մարդկանց հավասարության և սոցիալական արդարության ապահովման հարցում: Առանձնացվել և մեկնաբանվել են հարկային քաղաքականությանը, բյուջեի վերաբաշխմանը, տնտեսական հարաբերությունների կարգավորմանը և սոցիալապես խոցելի խմբերի իրավունքների պաշտպանությանը վերաբերող դրույթները` կապելով նաև այսօրվա իրողությունների հետ: