ԿԱՅՈՒՆ ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՈՒՂԻՆԵՐԸ ՀՀ-ՈՒՄ - Թովմասյան, Gayane (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Զբոսաշրջության կայուն զարգացման անհրաժեշտությունը խիստ առաջնահերթ խնդիր է ամբողջ աշխարհում։ Զբոսաշրջության զարգացմանը զուգընթաց՝ մեծանում են նաև դրա բացասական հետևանքները բնության, տնտեսության, սոցիալ-մշակութային պայմանների վրա։ Հոդվածի նպատակն է՝ վերլուծել համաշխարհային և ՀՀ զբոսաշրջության զարգացման միտումերը, զբոսաշրջության դրական և բացասական հետևանքները, գնահատել ՀՀ-ում կայուն զբոսաշրջության զարգացման հնարավորությունները։ Հոդվածում իրականացվել է ՀՀ-ում կայուն զբոսաշրջության զարգացման ՍՎՈՏ վերլուծություն, որի արդյունքում առաջ են քաշվել մի շարք առաջարկներ, ինչպես նաև մշակվել է կայուն զբոսաշրջության ինտեգրված մոդել, որը միավորում է կայուն զբոսաշրջության նպատակները, վերջնարդյունքները, հիմնական շահառուները և անհրաժեշտ գործողությունները։