ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳԱՂԱՓԱՐԻ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ԻՆՍՏԻՏՈՒՏՆԵՐԻ ԾԱԳՈՒՄՆ ՈՒ ԶԱՐԳԱՑՈՒՄԸ ԱՐԴԻ ՀԱՅԱՍՏԱՆՈՒՄ - Ջոմարդյան, Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Սույն հոդվածում ներկայացված են Հայաստանի Հանրապետության՝ որպես սոցիալական պետության ձևավորման և զարգացման չորս փուլերը։ Սահմանադրական զարգացումերի, սոցիալական պաշտպանության համակարգի ստեղծման, ինչպես նաև ազատ շուկայական տնտեսության պայմաններում բնակչության սոցիալական պաշտպանության իրականացման գնահատման հիման վրա հեղինակը Հայաստանը բնութագրում է որպես ֆորմալ բնույթի սոցիալական պետություն։